RECOMANACIÓ DEL MES

Recomanació de Maig 2016.


Samsara 2013. 16 €
Priorat.

PLa gent de (germans) Coca i Fitó (El Masroig, Tarragona) avancem a pas ferm extenent-se per més i més D.O. Catalanes i Espanyoles. Treballen bé i fan bé de engrandir-se: tenen la fòrmula del bon vi i un excel.lent marketing nacional i internacional.
De fet ells són de l’Alt Penedès, però tenen ja a la Terra Alta els Jaspi BlancNegre i Maragda i a la Ribeira Sacra el Tolo do Xisto de Mencía. Al Montsant, on tenen les arrels, els Aloja i els Coca i Fitó NegreRosa i diversos monovarietals. A l’Empordà els Tocat de l’Ala (blanc i negre) i el Tocat i Posat. Mira que treure un negre a l'Empordà és arriscat i amb el Tocat de l'Ala negre l'han clavat. 
Els hem tastat pràcticament tots gràcies a l'amabilitat d'en Miquel Coca i per a resumir i no aburrir us diré que tots són vins de referència a la seva D.O. i franja de preu. Pocs cellers poden igualar aquest èxit.
Doncs ara cap al Priorat, amb l’ajut de la enòlega Eva Escudé i la gent de Trossos del Priorat a Gratallops i la Vilella Alta (Tarragona). Pinta molt bé aquest nou llançament. Són pioners en col.laborar amb altres bodegues ja establertes i de alt nivell, que a més tenen productes al mercat en aquestes D.O. i per tant hi competeixen comercialment. Deu ser que són bona gent perquè no és fàcil fer-ho a la pràctica. 
Coupatge complexe, com s’estila a la comarca del Priorat-Montsat, amb Garnatxa (50%), Samsó (35%), Sirà (10%) i un petit aport de Cabernet Sauvignon que agraeix molt. Vinyes de 15 a 70 anys depenent del varietal i terroir de llicorella. Criança de 12 mesos en botes de roure francès (80%) i americà (20%), no necessàriament noves per a contenir preus. Per aquesta primera tirada n’han tret 7000 ampolles en producció limitada. En faran més, feu-me cas. La imatge de l’etiqueta ilustra com el cep capta i expressa els aromes i les notes del terroir i és de Oriol Malet. Chapeu!. 
Vi de capa mitja i bona llàgrima, força tancat al nas. Suavitat extrema en boca, sense cap acidesa (llimada a la fusta), amb fruita vermella no sobremadurada (gràcies!), al seu punt just de dolçor. Els que esteu saturats de la fruita licorosa i sobremadurada Prioratina, tasteu aquest Samsara immediatament. 
Notes especiades i lleugerament balsàmiques, amb moltes herbes de sotabosc. Porta una mica més de 14.5 graus de alcohol. Una excel.lent presentació dels Coca i Fitó al priorat, on ara mateix la competència és molt forta i ocupa ja la franja lògica de preu dels 10-15 € que havia estat proscrita en aquesta comarca. 
Ah, no us confongueu amb el nom perquè hi ha un Petit verdot de Ronda (Málaga) que també es diu Samsara. 
Benvingut!.

Cata realitzada per: Josep M Llibre.
 
racodelbonvi


top

  © Diseño Gem@ BLOG para El racó del bon vi